La personalització de l’aprenentatge escolar - #ReptesEducació

  • Data 06/11/2017

Cèsar Coll , autor del capítol "La personalització de l'aprenentatge"  de "Reptes de l'educació a Catalunya. Anuari 2015" planteja la necessitat de transformació de l’educació sobre el fet que l’escola ha de fer un canvi radical, s’ha de “ressignificar” i adoptar una manera de treballar i d‘ensenyar que acabi amb la dissociació entre els supòsits actuals de com aprenen els alumnes, que estan en la base del nostre sistema educatiu, i el que realment passa en la nova societat. Si això no es canvia, estem davant d’una dificultat important a l’hora de donar sentit al que els alumnes aprenen dintre de l’escola. 

Però com fer-ho? Coll planteja quines transformacions caldria tenir en compte:

  • Vincular el dins i el fora de l’escola, ja que no tot s’aprèn a l’escola. I per tant, implicar altres actors socioeducatius que tenen influència en la formació de les noves generacions.
  • Tenir en compte les motivacions i capacitats de l’alumnat i deixar espai per a la personalització. 
  • Simplificar el currículum. Cal reflexionar sobre què és bàsic a l’educació i amb aquesta premissa redefinir i plasmar-ho en un nou currículum, ja que els que tenim estan sobredimensionats i són inabastables.
  • Prendre consciència, a través d’un pla diferent de formació del professorat, que el focus de l’educació actual no són els aprenentatges escolars, sinó els aprenentatges entesos en un sentit més ampli. 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar