Com aprofitar l’estiu per reduir les desigualtats educatives?

  • Data 06/06/2016

Síntesi de l’acte “Com aprofitar l'estiu per reduir les desigualtats educatives?” del cicle QUÈ FUNCIONA EN EDUCACIÓ, un projecte compartit entre Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill. Intervenen: Mireia Civís, Miquel Àngel Alegre, Miquel Àngel Essomba, Paco Estellés i Jesús Vilar

Les vacances d’estiu deturen el ritme d’aprenentatge d’infants i adolescents, i en molts casos el fan retrocedir. En un context com el nostre, on uns llargs períodes de vacances estivals conviuen amb uns indicadors educatius generals millorables, els programes d’aprenentatge a l’estiu semblen cridats a acomplir una funció central en la millora de les oportunitats educatives. A partir de la revisió d’evidències duta a terme per Miquel Àngel Alegre, analista d’Ivàlua: 'Serveixen els programes d’estiu per millorar els aprenentatges i resultats educatius de l’alumnat?', es debat sobre:

- Serveixen els programes d’estiu? Quins elements d’un programa d’estiu afavoreixen l’aprenentatge d’infants i adolescents? Què ens diuen les evidències?

- Com podem fer programes d’estiu que dotin de més oportunitats educatives per a tothom? 

- Com connectem tota la comunitat educativa amb el que es fa dins l’escola durant l’any i el que es fa fora escola a l’estiu? Com alineem aprenentatges i coordinació entre agents? 

A l'acte, organitzat el 25 de maig de 2016, intervenen:

- Mireia Civís, doctora en pedagogia i professora de la Blanquerna - Universitat Ramon Llull. 

- Miquel Àngel Alegre, doctor en Sociologia i analista d’Ivàlua.

- Miquel Àngel Essomba, comissionat d'Educació i Universitats de l'Ajuntament de Barcelona. 

- Paco Estellés, vocal de la Federació d'entitats d'atenció a la infància i l'adolescència (FEDAIA) i responsable de les Plataformes d'Educació Social de Salesians.

- Jesús Vilar, membre de l’equip de direcció científica CaixaProInfància, membre del Comitè permanent de l’Observatori dels Drets de la Infància de la Generalitat de Catalunya, professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés.  

Obertura: Marc Balaguer, director d’Ivàlua

Modera: Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill

A Twitter: @FundacioBofill  @Ivalua_Cat #EduEvidències.

Més informació i publicacions de l'acte: /agenda/com-aprofitar-lestiu-reduir-les-desigualtats-educatives

Més informació del projecte: /que-funciona-en-educacio-evidencies-la-millora-educativa

 

Ponents

Equip implicat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar