Com aprofitar l’estiu per reduir les desigualtats educatives? (retransmissió en directe)

  • Data 25/05/2016

Com evitem que l’estiu generi més desigualtat educativa? Podem aprofitar les vacances d’estiu per millorar els aprenentatges de l’alumnat i, especialment, de l’alumnat amb més dificultats? Serveixen els programes d’estiu? Quines són les característiques que ha de tenir un programa d’estiu que afavoreixi els aprenentatges? Aporta alguna cosa si combinen aprenentatges formals amb lleure? Què pot aportar cada actor de la comunitat educativa? Tots els col·lectius se’n beneficien igual? Com dotem de més oportunitats educatives als col·lectius més vulnerables durant l’estiu? 

Hi intervindran: 

  • Miquel Àngel Alegre, doctor en Sociologia i analista d’Ivàlua. 
  • Mireia Civís, doctora en pedagogia i professora de la Blanquerna - Universitat Ramon Llull. 
  • Paco Estellés, vocal de la Federació d'entitats d'atenció a la infància i l'adolescència (FEDAIA) i responsable de les Plataformes d'Educació Social de Salesians.
  • Miquel Àngel Essomba, comissionat d'Educació i Universitats de l'Ajuntament de Barcelona.
  • Jesús Vilar, membre de l’equip de direcció científica CaixaProInfància, membre del Comitè permanent de l’Observatori dels Drets de la Infància de la Generalitat de Catalunya, professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés.  

Obertura: Marc Balaguer, director d’Ivàlua

Modera: Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill

Abans de l’acte, us animem a veure els vídeos que anirem penjant sobre els reptes dels programes d’estiu aquí i a twitter via hashtag #EduEvidències

Aquest acte està organitzat per Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill en el marc del projecte QUÈ FUNCIONA EN EDUCACIÓ?, una aposta per aportar evidència científica al debat sobre la política i la pràctica educativa, connectant el rigor analític amb els reptes educatius plantejats el nostre país. A partir de les publicacions i els debats que generem, volem convidar tothom a discutir sobre com millorar l'educació al nostre país. 

Accés lliure i gratuït. Cal que us inscriviu.

El debat es podrà seguir en directe per streaming a través d'aquest web, i també via Twitter amb el hashtag #EduEvidències

No arribes a l'hora al debat online? Cap problema! Podràs recuperar el visionat aquí.

Us hi esperem!

 

Ponents

Equip implicat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar