Conclusions i cloenda del del Simposi sobre Canvi Educatiu

  • Data 28/03/2017

Conclusions i cloenda del Simposi sobre Canvi Educatiu, que va tenir lloc els dies 23 i 24 de novembre al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. La presentació de les conclusions va anar a càrrec d'Eduard Vallory, director d’EscolaNova21. Va cloure el Simposi l'Honorable Sra. Meritxell Ruiz Isern, consellera d’Ensenyament de la Generalitat. Per a més informació: http://www.escolanova21.cat/  @escolanova21 #escolanova21  #SimposiEN21 /projectes/escola-nova-alianca-un-sistema-educatiu-avancat#fjb-pr-agenda

A les conclusions es van resumir els debats del Simposi, emfasitzant el rol central de l’educació en un món globalitzat, on s’ha de fer front a molts reptes, entre ells l’equitat, la justícia social i la sostenibilitat, en el context d’una revolució tecnològica. Es van repassar els quatre eixos que representen l’horitzó compartit pel canvi educatiu: 

  1. Propòsit educatiu per desenvolupar competències per a la vida amb una aproximació integral i humanista.
  2.  Pràctiques educatives fonamentades en la recerca de com s’aprèn, personalitzades i enfocades en la meta-cognició i els potencials interessos de cada infant.
  3. Avaluació formativa que enriqueix l’aprenentatge, dona suport a l’auto-regulació, i que serveix per la millora dels centres i de les pràctiques educatives.
  4. Organització de centres educatius permeables al seu entorn, capaços de reflexionar i fer canvis, i dedicats a la formació continua dels docents.

El Simposi, organitzat per Escola Nova 21, juntament amb la UNESCO i la OCDE, va fer confluir el coneixement internacional sobre el propòsit educatiu i els fonaments de les pràctiques d’aprenentatge amb la recerca i el treball de canvi educatiu existents al nostre país.

Escola Nova 21 vol contribuir en els pròxims tres anys a empoderar mestres, famílies i societat per moure el nostre sistema educatiu cap a un propòsit veritablement competencial que afavoreixi que infants i joves puguin esdevenir persones autònomes amb una vida plena, i cap a unes pràctiques d’aprenentatge que responguin al coneixement de com les persones aprenen.  

La UNESCO, amb els seus informes sobre propòsit educatiu i el treball que ha engegat més recentment, Rethinking Learning in a Complex World, i l’OCDE, amb els treballs precedents sobre pràctiques d’aprenentatge i l’actual iniciativa d’estudi Innovative Pedagogies for Powerful Learning, aporten els principals marcs de referència sobre els quals desenvolupar el procés de canvi, i que Escola Nova 21 ha dibuixat sintèticament mitjançant el marc d’escola avançada.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar