Escola Nova 21. Aliança per un sistema educatiu avançat
CompletatEscola Nova 21 ha estat una aliança de centres educatius i entitats per un sistema educatiu avançat que s’ha dut a terme entre 2016 i 2019, responent a l’Agenda 2030 de Nacions Unides i en concret a l’ODS 4, i a la crida de la UNESCO per la participació de tots els sectors en un procés inclusiu per possibilitar el canvi de paradigma educatiu. L’objectiu d’aquest canvi és que tot infant, independentment del seu context i condicions, pugui gaudir en qualsevol centre del Servei Educatiu de Catalunya d’experiències d’aprenentatge empoderadores i rellevants que li permetin desenvolupar el seu projecte de vida amb dignitat, sentit i benestar i contribuir als reptes col·lectius.
La finalitat d’Escola Nova 21 ha estat catalitzar la voluntat de canvi de paradigma educatiu en una acció de 3 anys que generés un moviment sense retorn per possibilitar una educació de qualitat per a tothom.
Escola Nova 21 ha promogut el canvi de paradigma educatiu des de tres línies d’actuació:
- Ha identificat escoles amb pràctiques educatives de referència, centrades en la formació integral de la persona, i ha treballat amb elles per generalitzar el canvi educatiu al conjunt del sistema: tant els 25 centres impulsors del programa, com d’altres de referència formativa que s’hi van anar sumant.
- Ha desenvolupat i testat amb una mostra representativa de 30 escoles i instituts un protocol de canvi intensiu, generalitzable al conjunt del sistema educatiu. Aquest protocol de canvi, que ha integrat accions de capacitació, acompanyament, formació en residència i recursos, ha partit de l’experiència dels centres impulsors, que han estat els referents per a l’aprenentatge de la resta de centres que han iniciat el seu procés de transformació amb l’acompanyament del programa Escola Nova 21.
- Ha promogut i orientat l’actualització educativa des d’un treball cooperatiu en xarxa vinculat a l’entorn local, amb mig miler de centres que voluntàriament es van sumar a la iniciativa i que es van articular en més de 60 xarxes locals a tot Catalunya.
L’avaluació del programa Escola Nova 21 es pot trobar aquí.
Blog
Llegeix els articles relacionats
Publicacions
Video
No t’ho perdis
Actes
Actes anteriors
-
Una educació de qualitat per a tothom és possible!
Una educació de qualitat per a tothom és possible!
Escola Nova 21 s’acomiada i valora els assoliments del programa en un acte a principis de desembre amb els centres del programa
04/12/2019 10:30h - 13:00h
CosmoCaixa
Més informació -
Escola Nova 21: Activem el canvi! Avancem cap a una nova cultura de centre
Escola Nova 21: Activem el canvi! Avancem cap a una nova cultura de...
La UOC i les Xarxes locals d’Escola Nova 21 apunten les claus per avançar cap a una nova cultura de centre en unes jornades que tindran lloc a diversos punts del...
30/10/2018 16:00h - 16:00h
Més informació -
Simposi sobre canvi educatiu
Simposi sobre canvi educatiu
Els propers 23 i 24 de novembre Escola Nova 21 organitza, juntament amb la UNESCO i l’OCDE, un simposi que contribueixi a fer confluir el coneixement internacional...
23/11/2016 08:00h - 16:30h
Més informació -
Jornada Escola Nova 21: Aliança per un sistema educatiu avançat
Jornada Escola Nova 21: Aliança per un sistema educatiu avançat
Jornada Escola Nova 21, una aliança per a un sistema educatiu avançat
21/05/2016 08:00h - 12:00h
CosmoCaixa (carrer d'Isaac Newton, 26)/En directe
Més informació
Notícies
Estigues informat
Coordinació
Coordinadors del projecte
-
Eduard Vallory
Eduard Vallory ha estat director d'Escola Nova 21 (2016-19). És director general del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) i ha impulsat per encàrrec de la Generalitat un programa universitari per al desenvolupament professional dels mestres (2014-19). És analista social i ex…
Veure’n més
-
Boris Mir
Professor d'educació secundària expert en aprenentatge i en transformació educativa. Promotor de l'Institut-Escola Les Vinyes de Castellbisbal, un centre de la xarxa d'instituts innovadors de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat al Servei de Tecnologies per a l'Aprenentatge i e…
Veure’n més
Equip
Equip del projecte
-
David Pérez
Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha treballat durant cinc anys a la Secretaria General de Joventut, desenvolupant el Pla Nacional de Joventut de Catalunya i dirigint l’àrea de Participació i l’Observatori Català de la Joventut.…
Veure’n més
-
Marina Gay
Directora de CATESCO
És enginyera de camins, canals i ports per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). S'incorpora a l'equip de la Fundació Jaume Bofill com a directora de xarxes del programa Escola Nova 21. Anteriorment exercia com a enginyera en l’àmbit de la consultoria d’obres públiqu…
Veure’n més
-
Jara Costa
Coordinadora del Fòrum Els Futurs de l'Educació
Llicenciada i màster en ADE per ESADE i màster en Formació del Professorat per la UAB. Durant dos anys va treballar com a professora de matemàtiques, mentre participava en el programa de desenvolupament en lideratge educatiu ExE. Després va esdevenir, durant més de quatre anys, directora de Re…
Veure’n més
-
Marta Pujadó
Professora de secundària, amb experiència en formació del professorat i facilitació de processos de canvi educatiu. Ha treballat com a directora de Formació a la fundació Empieza por Educar, com a formadora de professorat a Enseña por México i va ser coordinadora de Formació a Escola Nova 21. Actu…
Veure’n més