Dades: Quin paper té l'educació en l'ascensor social a Catalunya?

  • Data 11/01/2012

Conclusions de la recerca "Educació i mobilitat social a Catalunya", presentada a l’#aulabofill "Quin paper té l'educació en l'ascensor social a Catalunya?", a càrrec dels autors Xavier Martínez Celorrio, professor de sociologia de l'educació de la UB i Antoni Marín Saldo, sociòleg i estadístic.

La societat catalana és classista o meritocràtica? Pesa més l'herència familiar de classe o les possibilitats per progressar? Quin ha estat el pes de l'educació en la mobilitat social catalana? L'educació ha tingut el mateix efecte per a totes les generacions? L'esforç personal serveix per superar les desigualtats d'origen? Com s'explica que ens puguem comparar amb els països d'Europa amb més mobilitat social? I potser la pregunta més important: quins són els reptes socials i educatius en temps de crisi si volem preservar una societat que s'ha demostrat oberta, fluïda i meritocràtica durant tants anys?

Per a més informació, podeu consultar la informació relacionada.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar