Equitat i qualitat de l'educació: com donar suport a estudiants i escoles en desavantatge? OCDE

  • Data 24/06/2013

PERSPECTIVES INTERNACIONALS D'EDUCACIÓ: "Equitat i qualitat de l'educació: com donar suport a estudianys i escoles en desavantatge?" a carrec de Francisco Benavides, analista de polítiques educatives al Directorat d'Educació de l'OCDE i coautor de l'informe que es presenta.", Anna Pons Vilaseca , consultora al Directorat d'Educació de l'OCDE, becària Fundació Jaume Bofill 2011 i coautora de l'informe que es presenta. Enric Roca Casas, doctor en ciències de l'educació i professor del Departament de Pedagogía Sistemàtica i Social a la UAB. #perspectivesbofill

Reduir el fracàs escolar genera beneficis tant per la societat com pels individus. Els sistemes educatius que obtenen millors resultats als països de l'OCDE combinen qualitat i equitat. Aquest informe de l'OCDE recomana polítiques educatives que contribueixin a fer que tots els joves completin amb èxit la seva escolaritat. 

En l'acte es va debatre a fons les preguntes següents:

Com afronten altres països de l'OCDE el problema del fracàs escolar i l'abandonament prematur? Quines polítiques educatives funcionen arreu del món? Com combinen equitat i qualitat? Quines estratègies han servit per millorar l'èxit educatiu en entorns desafavorits? Com es poden ajudar els centres i els alumnes amb més dificultats? Poden millorar els resultats? Quines de les recomanacions que fa l'OCDE són pertinents en el context català?

----------------------------------------­----------------------------------------­----------------------------------------­--

Equity and Quality in Education - Supporting Disadvantaged Students and Schools - OECD

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar