Jaume Blasco. Acompanyament familiar a l’escolaritat: què funciona

  • Data 16/10/2018

Entrevista a Jaume Blasco, analista independent, i autor de l’informe d’evidències “Els programes per fomentar la implicació parental en l’educació serveixen per millorar el rendiment escolar?”. 

L’entrevista va ser realitzada a Barcelona el 2 d’octubre de 2018, en el marc de l’acte “’Com t’ha anat avui l’escola?’ Què funciona en l’acompanyament familiar a l’escolaritat”. #EduEvidències 

Comunicar-se amb els fills sobre qüestions escolars, crear ambients i rutines per a l’estudi, projectar expectatives positives sobre l’escola i l’aprenentatge o la lectura compartida té un gran impacte en el progrés educatiu d'infants i adolescents. Per la seva banda, els programes que fomenten la implicació de pares i mares en l’educació dels fills poden tenir un impacte positiu equivalent a tres mesos d’aprenentatge. Aquells programes de formació breus i focalitzats en donar eines concretes perquè pares i mares puguin acompanyar les rutines i les tasques escolars dels fills són especialment efectius.

Acte organitzat per Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill en el marc del projecte Què funciona en educació, una aposta per aportar evidència científica al debat sobre la política i la pràctica educativa, connectant el rigor analític amb els reptes educatius plantejats al nostre país. #EduEvidències

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar