Jornada anual Educació 360: Construïm una educació a temps complet a Catalunya

  • Data 08/11/2023

Després d’un recorregut de 5 anys des de la primera jornada de presentació l’Aliança Educació 360, no només s’ha aconseguit posicionar el debat sobre el dret dels infants i adolescents a gaudir d’oportunitats d’aprenentatge més enllà del temps escolar, sinó que hem aconseguit elaborar, basant-nos en diferents polítiques internacionals, les bases per a una política d’Educació a Temps Complet per Catalunya, contrastada i defensada per diferents actors clau del territori.

Tenim el convenciment que per poder garantir que tots els infants i joves tinguin accés als aprenentatges que es donen més enllà del temps lectiu cal una política que incorpori aquesta educació fora escola com a part del sistema. Per aquesta raó, després de fer una prospectiva de polítiques d’Educació a Temps Complet d’altres països, un estudi comparatiu i un cicle de seminaris per explorar què es pot aprendre i quines d’aquestes polítiques es poden transferir, hem elaborat una proposta per orientar la construcció d’una política d’educació a temps complet pròpia de Catalunya. I volem compartir-la amb tots i totes vosaltres.

En aquesta 5a jornada, que tindrà lloc el proper 8 de novembre de 9:30 a 19h a les instal·lacions d’INEFC-Barcelona, a banda de conèixer i compartir diferents iniciatives 360, impulsades per diferents actors del territori català, ens proposem compartir les principals línies i orientacions que aporta el model i generar un debat amb diferents experts d’altres països que han incorporat l’Educació a Temps Complet a les seves polítiques.

Per això, convertirem la jornada en una plataforma per reclamar que les polítiques que fan possible l’equitat en el fora escola tinguin una traducció real tant en la dotació de recursos com en el disseny d’estratègies que ho facin possible.

I, com sempre, la jornada també serà un espai on explorar noves eines, estratègies i recursos pràctics per a respondre a reptes vinculats amb l’equitat, qualitat i connexió per a fer avançar polítiques d’equitat. Hem preparat una taula amb 18 experiències d’educació 360 i quatre espais de laboratori per aprofundir i intercanviar sobre els principals reptes de l’educació a temps complet.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar