Les escoles magnet: poden les aliances amb institucions millorar l'excel·lència i l'equitat educatives? Aina Tarabini

  • Data 22/07/2013

Síntesi de l'#aulabofill "Les escoles magnet:poden les aliances amb institucions millorar l'excel.lència i l'equitat educatives? Hi intervenen: Aina Tarabini, professora del Departament de Sociologia de la UAB, membre dels grups de recerca GEPS i GIPE, i coordinadora de l'informe Les escoles magnet. Una aposta per l'excel.lència i l'equitat; David Vilalta, mestre, membre de la Unitat de Formació de l'ICE de la UAB i coordinador de l'equip d'assessors del programa "Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu"; Lluís Vallvé, tècnic d'educació del Consorci d'Educació de Barcelona.

Què són les magnet schools? Quin impacte han tingut als Estats Units i quins reptes afronten actualment? Quines són les oportunitats i els riscos de l'aplicació d'aquesta proposta en el context català? En quina mesura pot ajudar a reduir la segregació escolar i afavorir una composició social més equilibrada als centres educatius? L'aliança amb institucions d'excel·lència pot afavorir la capacitat d'atracció dels centres educatius? Com es transforma un centre educatiu en centre magnet? Pot ser la innovació pedagògica un element d'atracció per les famílies? En quina mesura les institucions catalanes es poden corresponsabilitzar en un programa d'aquest tipus?

Per a més informació, podeu consultar la informació relacionada.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar