Les famílies en l’educació: més veu, però sobretot més igualitària - Marta Comas

  • Data 26/06/2019

La participació de les famílies a l’escola és desigual, i ve molt marcada per les seves  característiques socioeconòmiques i culturals, de tal manera que les famílies amb menys nivell d’estudis i d’origen estranger es troben sovint al marge d’aquesta participació. La manca d’una relació regular i significatiu entre l’escola i les famílies més vulnerables fa que aquestes tinguin menys capacitat d’incidència en les decisions escolars que afecten al col·lectiu familiar (sortides, material, ajuts) i limita el seguiment escolar que puguin fer dels seus fills.

Marta Comas (doctora en Sociologia de l’Educació per la UAB i directora de l’Àrea d’Innovació, Programes i Formació del CEB) explica la importància d’obrir l’escola a totes les famílies i planteja solucions ajustades als perfils i necessitats dels diferents col·lectius familiars.

Aquesta contribució recull els continguts principals del capítol de la mateixa autora a “Reptes de l’educació a Catalunya. Anuari 2018

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar