Les reunions amb famílies, una palanca de canvi per millorar la relació família i escola? (resum)

  • Data 08/01/2018

Vídeo resum de la Jornada final del Projecte "Redissenyem la reunió amb les famílies" que va tenir lloc el 28 de novembre a Barcelona. 

La crida “Redissenyem la reunió amb famílies” impulsada des de la Fundació Jaume Bofill amb la col·laboració del  Departament d’Ensenyament i de la FAPAC, convidava als centres educatius a redissenyar la reunió amb famílies, com a estratègia per a millorar la relació família i escola, enfortint els vincles i provocant nous espais de col·laboració entre famílies i docents.

Moltes reflexions i interrogants es van abordar en la jornada.

Que passa quan un centre redissenya les reunions amb famílies tenint en compte les seves necessitats i punts de vista? Com impacta això en els infants i joves? S’inicien ponts de confiança que permeten alinear els esforços per un millor èxit educatiu de l’alumnat? Quines condicions ho fan possible? Quines estratègies funcionen millor per implicar a les famílies? Els centres que han participat a la crida #ReunióFamílies, com han superat les dificultats que han anat apareixent? Quins canvis han experimentat? Quins aprenentatges ha extret del seu procés? Queden reptes per endavant? 

La Sílvia Blanch, impulsora de la crida i experta en petita infància i famílies, va explicar els principals aprenentatges i solucions que els centres participants a la crida havien desenvolupat amb la involucració de la comunitat educativa, i també va moderar la taula rodona que donava veu als protagonistes, formada per:

  • Marta Corella, mare del Col·legi Badalonès
  • Enric Reverter, Director de l'Escola Catalònia.
  • Vicent Villena, coordinador pedagògic de l'Institut  Els Pallaresos
  • Paula Valero, una alumna de l'Institut Europa. 

Per últim, es van realitzar tres tallers simultanis dinamitzats per alguns dels mentors de la crida:

-Ponts per generar confiança: Anna Ramis

-Eines clau per una bona comunicació: Alba Castellví

-La cura de les persones també des de la relació escola-família: Xavier Gimeno

Si vols consultar tots el materials de la crida i obtenir més informació pots consultar l'espai web del projecte aquí.

Segueix-nos al twitter amb @FundacioBofill i l'etiqueta #ReunióFamílies!

Ponents

Equip implicat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar