Obrir i transformar el Batxillerat: per on comencem? Gemma Verdés

  • Data 05/03/2019

Entrevista a Gemma Verdés, Cap de l’Àrea d'Ensenyaments Postobligatoris i de Règim Especial, Consorci d’Educació de Barcelona, realitzada a Barcelona el 14 de febrer de 2019, en el marc de l’acte “Per la continuïtat més enllà de l’ESO: com avançar cap a una secundària postobligatòria per a tothom?”.

Gemma Verdés explica que el percentatge d’alumnes que no finalitzen el batxillerat amb èxit és tan elevant com en el cas dels cicles formatius. El batxillerat no ha sabut innovar i adaptar-se a les necessitats dels joves, i s’ha mantingut com una estructura rígida que contribueix a augmentar l’abandonament educatiu prematur. Per trencar aquesta rigidesa, a Barcelona s’estan testant diferents solucions: matèries específiques de contingut professionalitzador, integrar ensenyaments de règim especial amb batxillerats, orientar el batxillerat cap als cicles de grau superior (no únicament cap a la prova de selectivitat).    

Aquest acte forma part del Cicle “L’educació a Catalunya: les apostes necessàries”, on debatem sobre les prioritats educatives del nostre país.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar