Jornada Programem Oportunitats! El pensament computacional creatiu al servei de l’equitat

  • Data 08/05/2024

Et presentem una jornada de coneixement i intercanvi per promoure les oportunitats d’aprenentatge de la programació per a tots els infants. Un espai on desfarem mites sobre el Pensament Computacional i la programació, descobrirem la relació que té amb la creativitat, l’esperit crític i la igualtat d’oportunitats i aprendrem com dur-ho a la pràctica amb l'experiència de diferents agents que ja hi estan treballant.

PROGRAMA

15:45-16:00 - Presentació de la Jornada.

16:00-16:30 -PONÈNCIES: "Programar per aprendre. L'aprenentatge de la programació per a comprendre i construir el mon que ens envolta", a càrrec de Frank Sabaté, mestre especialista en tecnologies i pioner de la introducció de l'ensenyament de la programació a l'educació i "Educació digital per a qui? Una recerca sobre la veu dels joves als EUA" a càrrec de Jean J. Ryoo, directora de recerca del Projecte d'Equitat en Ciències de la Computació al UCLA Center X.

16:30-17:00 - EXPERIÈNCIES: Impulsar oportunitats amb la tecnologia des de l'àmbit municipal, per part de diferents municipis que han fet una aposta per oferir espais i projectes col·laboratius de promoció de les eines digitals per a la millora social i educativa.

17:00-17:30 - CODE CLUB, una comunitat global per fer arribar l'aprenentatge de la programació a tots els infants. Presentació de l'experiència pilot a escoles catalanes. Amb Agnès Pàmies, directora del programa Code Club a la Fundació Bofill.

La transmissió en línia acabarà en aquest moment. Els tallers només es podran gaudir de forma presencial i no seran emesos posteriorment.

Aquest acte està finançat pel programa Impuls Digital, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea - Next Generation EU, impulsat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

T’animem a compartir les teves reflexions personals o simplement dir-hi la teva a les xarxes amb l’etiqueta #EquitatDigital.

#NextGenerationEU #ngeucat #EquitatDigital

Ponents

Equip implicat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar