Què esperen les famílies de l’escola i de la tria de centre? - Roger Martínez

  • Data 09/05/2019

Entrevista a Roger Martínez, membre de l’AMPA de l’Institut Fort Pius, realitzada a Barcelona el 27 de març de 2019, en el marc de l’acte “Per una tria d’escola justa i igualitària: com fer possible un marc d’elecció de centre que no provoqui segregació?”.

Roger Martínez aposta per una acció decidida i transversal a tots els actors de desdramatitzar el procés de tria d’escola. En conjunt, tenim un sistema educatiu i unes escoles de qualitat i en canvi l’angoixa per l’elecció escolar en un sector de les famílies és cada vegada més gran. De cara a dissenyar un marc d’elecció d’escola que no provoqui segregació, cal considerar: a) la qualitat és indestriable de la composició social de les escoles, sobretot en els extrems; b) hi ha moltes famílies disposades a triar escoles amb nivells importants de diversitat si se les ofereixen determinades garanties; c) és necessari posar en valor l’escolarització pública com un conjunt, com un sistema integrat i no desigual. 

Aquest acte forma part del Cicle “L’educació a Catalunya: les apostes necessàries”, on debatem sobre les prioritats educatives del nostre país.

#PerQueApostem

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar