Què funciona (i que no) en el treball per projectes: evidències internacionals - Marc Lafuente

  • Data 15/07/2020

Entrevista a Marc Lafuente, recercador de l’Escola Politècnica Federal de Lausana i autor de l’informe “Millora l’aprenentatge de l’alumnat mitjançant el treball per projectes?” (col·lecció Què funciona en educació, n.16):

Marc Lafuente resumeix allò que ens diu l’evidència internacional sobre els factors que fan possible que el treball per projectes tingui un impacte positiu en els aprenentatges dels alumnes: a) lideratge de centre i integració en el projecte educatiu de centre; b) combinació de l’aprenentatge basat en projectes amb altres metodologies pedagògiques (com el modelatge o la instrucció directa); c) formació docent en ABP; d) coherència institucional, per exemple en el plantejament de l’avaluació docent i dels centres.

Aquesta entrevista va ser realitzada a Barcelona el 12 de desembre de 2019, en el marc de l’acte “Aprenent per projectes: estratègies i programes que funcionen”.

Acte organitzat per Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill com a part del projecte “Què funciona en educació”, una aposta per aportar evidència científica al debat sobre la política i la pràctica educativa, connectant el rigor analític amb els reptes educatius plantejats al nostre país.

#EduEvidències

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar