Què ha après l'Escola Municipal de Segones Oportunitats de Barcelona de la seva avaluació?

  • Data 14/07/2022

A finals de 2019, l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa l’Escola Municipal de Segones Oportunitats, un nou equipament al barri de Navas, al districte de Sant Andreu. Es tracta del primer centre públic de noves oportunitats a Catalunya.

Després d’aquests tres primers cursos, fem balanç amb la Laia Herrera, supervisora de l’escola, i amb Jhonny Mancilla, el seu director, que ens expliquen què han après durant aquests primers temps en marxa, en bona part gràcies a l'avaluació realitzada per Ivàlua durant el primer any.

També ens expliquen com han anat adaptant la seva manera de funcionar arran d’aquests aprenentatges: han transformat el currículum, han flexibilitzat la durada dels itineraris i han definit millor el perfil de joves als quals s'adrecen, en col·laboració amb els serveis que estan a prop dels i les joves. A més, l'Ajuntament ha decidit obrir un nou centre al districte de Nou Barris, el segon districte de la ciutat amb un índex més alt d'abandonament educatiu prematur, després de Sant Andreu.

Llegeix l'entrevista completa aquí:

Aquesta entrevista s'ha publicat en el marc de projecte 'Recerca i acció!', un punt de trobada entre la recerca i la pràctica educativa amb el que volem contribuir a transformar el coneixement sobre les estratègies i polítiques educatives en claus i palanques per a l’acció.

#RecercaiAcció

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar