Quins pares entren a l'escola i quins es queden a la porta?

  • Data 05/05/2014

Síntesi de l'#aulabofill Quins pares entren a l'escola i quins es queden a la porta? Diferents tipus de famílies, diferents tipus de participació. HI intervenen: Marta Comas, directora del projecte "Famílies amb Veu", Maria Jesús Comellas, doctora en psicologia, experta en orientació familiar i educativa. Professora del Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i autora de nombrosos llibres sobre família i escola, Montserrat Ruiz, directora i mestra de l'escola Tanit de Santa Coloma de Gramenet (Comunitat d'aprenentatge) i Noelia Fontana, mare de l'AMPA de l'escola Salvador Espriu de Sant Feliu de Llobregat. 

Si els centres tenen la clau d'entrada de les escoles, quins dispositius s'estan mobilitzant per fomentar una participació activa i coresponsable? S'està oferint la clau de la porta d'entrada a les famílies o tot queda en bones intencions? Si hi ha una gran diversitat de famílies, per què unes tenen més facilitat per a involucrar-se a l'organització escolar i d'altres no s'hi sentin convidades? Hi ha condicionants interns de la participació, relacionats amb l'estructura familiar, el nivell d'estudis, la classe social o l'origen dels pares? Qui mana a l'escola? Què entenem per participar? 

Es presenten els resultats de l’'informe "Com participen mares i pares a l'escola? Diversitat familiar i d'implicació en educació", el tercer del projecte "Famílies amb veu", en el que es van enquestar 1.500 famílies per conèixer qui, quant i com participa a l’escola.

Per a més informació, podeu consultar la informació relacionada.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar