Quins són els factors escolars i de sistema educatiu que expliquen l'abandonament? - Aina Tarabini

  • Data 23/11/2020

Entrevista a Aina Tarabini, professora del Departament de Sociologia de la UAB.

Aina Tarabini assenyala els factors escolars i vinculats amb el sistema educatiu que "expulsen" molts joves d'aquest sistema: 1) les dificultats d'aprenentatge que es deriven d'una manca de sentit envers l'escola per a molts alumnes; 2) la manera com es conceptualitzen les capacitats i les dificultats d'aprenentatge, especialment durant la secundària; 3) l'estructura de la secundària obligatòria i la post-obligatòria, que dona més oportunitats als joves que cursen el batxillerat que a aquells que cursen formació professional.

Aquesta entrevista va ser realitzada a Barcelona el 27 de novembre de 2019, en el marc de l'acte “Diversificació i inclusió a l’escola: com millorar l’atenció a les diversitats d’aprenentatge?”.

Acte organitzat per Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill com a part del projecte “Què funciona en educació”, una aposta per aportar evidència científica al debat sobre la política i la pràctica educativa, connectant el rigor analític amb els reptes educatius plantejats al nostre país.

#EduEvidències

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar