Repte I: Igualtat d'oportunitats

  • Data 20/06/2018

La Mireia Mas, cap de projectes de la Fundació, en la sessió de capacitació la crida Comunitats que Eduquen  centra la seva presentació  en la igualtat d’oportunitats educatives en els ecosistemes d’Educació 360. Durant la sessió es va destacar: que la desigualtat educativa es produeix de manera més intensa fora del sistema educatiu reglat a on l’accés a les oportunitats educatives depenen de l’oferta disponible al territori i de la capacitat adquisitiva de les famílies. En aquest sentit vam poder constatar com diversos estudis situen a les polítiques d’equitat educativa dirigides a la infància adolescència com la principal palanca de canvi per afavorir de forma efectiva la igualtat d’oportunitats educatives. 

Durant la sessió vam tenir l’oportunitat de conèixer els factors d’èxit de diversos models i experiències internacionals (Anglaterra, Alemanya, Citizen Schools, Harlem Children’s zone) així com els reptes i assoliments  dels projectes que participen de la capacitació.  

També es va posar de manifest com les entitats d’educació comunitària presents en el Tercer Sector Social a Catalunya han estat, històrica i actualment, les institucions que han generat espais de reforç escolar i de lleure per a la infància en risc i estructures de suport familiar, la majoria d’elles, en aliança amb la comunitat educativa dels barris i ciutats. https://www.educacio360.cat/

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar