Revolucionar l’escola des del design thinking i el joc (retransmissió en directe)

  • Data 19/04/2016

Ross Flatt, Dissenyador d’aprenentatges i responsable de les solucions didàctiques del programa Teacher Quest  de l’Institut of Play de Nova York (EUA)

En aquest nou Debat d’Educació ens preguntem quins són els ingredients bàsics per a crear veritables dissenys educatius basats en el design thinking i en la gamificació. Ross Flatt, compartirà l'experiència de l’escola pública Quest to Learn de Nova York, creada per un grup de mestres i dissenyadors de jocs i basada en més de 30 anys de recerca aplicada. 

  • L’experiència de Ross ens permetrà debatre sobre algunes de les qüestions crítiques que comporta dissenyar un centre educatiu basat en aquestes metodologies: 
  • Què és i què no és el design thinking educatiu? Com utilitzar-lo per millorar els resultats educatius? 
  • Serveix per a transformar la motivació de l’alumnat en una millora en el rendiment acadèmic? 
  • Com redissenyar l’escola per esdevenir node en una nova ecologia de l’aprenentatge?

Son aquestes metodologies la clau per assolir les competències del segle XXI, com ara el pensament sistèmic, la resolució de problemes basada en la creativitat, la col·laboració, la gestió del temps i la formació de la identitat de l’alumnat?

Com pot aquest disseny educatiu esdevenir una estratègia docent efectiva per reduir la diferència de rendiment dels estudiants en desavantatge sociocultural?

Moderarà: Josep M Mominó, professor dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i Valtencir Mendes, cap de projectes internacionals de la Fundació Jaume Bofill.

Conferència en anglès. Servei de traducció simultània al català. 

Segueix la jornada en directe per streaming a través de la web de la Fundació Jaume Bofill i per Twitter amb les etiquetes #debatseducacio o bé @UOCdirecte i @FundacioBofill.

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar