Seminari web: Aprenentatge docent entre iguals – com superar les resistències i garantir la qualitat

  • Data 17/02/2017

En aquest webinar de #debatseducació explorem com superar les resistències inicials i garantir la qualitat de l’aprenentatge docent entre iguals (http://debats.cat/ca/aprenentatge-doc...).

Aquest webinar virtual és continuïtat del seminari presencial del 06/10/2016 presentat per la professora Kristen Swanson als Debats d’Educació, sobre el “Moviment Edcamp, una iniciativa d’aprenentatge entre iguals per educadors”, basat en el moviment viral d’aprenentatge social i intercanvi informal d’idees i propostes (http://debats.cat/ca/debats/el-movime...). 

L’aprenentatge docent entre iguals, exemplificat en inciatives com ara els EdCamps, Betacamps, InnoBars, Meetups, Edu_Hacks, Aulablog, gamifica tu aula o altres formats de trobades del professorat ens permet plantejar-nos com aquesta formació autogestionada pot ser un potent complement pràctic pel desenvolupament professional on els educadors i educadores participen lliurament en entorns de debat, amb reflexions i aprenentatges compartits.

Algunes preguntes que pretenem debatre són:

  • Com es pot superar les resistències a la formació docent entre iguals?
  • Com fer que la formació continuada del professorat sigui compatible amb la seva alta càrrega de treball?
  • Com garantir la qualitat de l’aprenentatge docent en aquests models autogestionats? (com ara l'Edcamp, Betacamp, MeetUp o innoBar)
  • Aquesta formació entre iguals pot ajudar a vertebrar l’aprenentatge al voltant de la pràctica docent? Com garantir el reconeixement d’aquesta formació?
  • Quines experiències d’aprenentatge social no planificada es poden transferir a les aules i als espais de l’alumnat?
  • Com s’integra la valoració i l’avaluació per a la millora en espais no formalitzats d’aprenentatge entre adults?
  • Com promoure un model de formació contínua a partir de conrear experiències d’innovació i crear xarxes entre docents?

La Fundació Jaume Bofill  i la Universitat Oberta de Catalunya, us conviden a aquest webinar conduït i moderat per Neus Lorenzo (@NewsNeus), que compta amb la participació dels següents experts:

-Javier Barba, mestre de l'escola Nostra Llar (Sabadell) i professor associat a la UAB. @javieducacio

-Digna Couso, directora del Centre de Recerca per l'Educació Científica i Matemàtica (CRECIM) de la UAB. @DignaCouso

-Javier Fernández, cap del Departament de Llengües a l'institut Ausias March (Barcelona) i professor del Màster d'estudis avançats en literatura espanyola i hispanoamericana de la UB. @Javi1984 

-Carme Rider, mestra i secretària de la Societat Catalana de Pedagogia i coordinadora de la recerca TL-MELvives.

Des de Twitter ens acompayaran en aquest debat:

-Abraham de la Fuente, doctor en didàctica de les matèmatiques i professor de secundària. Impulsors dels Betacamps i els Edcamps a Catalunya. @srdelafu

-Xavier Pujol, promotor del moviment Edcamp a Catalunya, cofundador de MakeIt! Education i mestre de primària. @XeviPujolAuden

Més informació a: http://debats.cat/ca/

 

Ponent

Equip implicat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar