Jornada Construïm l'educació comunitària del futur. Educació 360

  • Data 15/02/2019

Quins reptes tenen les iniciatives comunitàries per contribuir més intensament a l'Educació 360? Quines condicions i polítiques de suport calen perquè les iniciatives educatives comunitàries generin més oportunitats educatives en tots els temps i espais de la vida dels infants i joves? Com poden les entitats socials avançar en la millora de la connectivitat i col·laboració amb els centres educatius del territori? Amb quines estratègies? Pot la innovació social pot ajudar a fer que els projectes educatius comunitaris siguin més efectius per combatre les desigualtats educatives? I per tenir major impacte?

Per respondre aquestes qüestions, el 30 de novembre de 2018 es va celebrar la Jornada final de la Crida Comunitats que Eduquen a l'Espai 88 de Barcelona. 

El projecte, situat en el marc del programa Educació 360 ha volgut oferir als impulsors d'iniciatives comunitàries el suport i les eines necessàries perquè els seus projectes impactin més intensament en la millora de les oportunitats educatives en tots els aprenentatges, temps i espais de la vida dels infants i joves. 

A la Crida es van presentar un total de 111 iniciatives, de les quals es van triar les 30 amb més potencial. Els equips impulsors dels 30 projectes seleccionats a la Crida han participat d'un procés de capacitació i mentoria dirigit a reflexionar i repensar els seus projectes per alinear-los a la perspectiva d'Educació 360, educació a temps complet. 

Durant la jornada hem compartit les reflexions i aprenentatges que ha generat el procés de reflexió sobre com repensar els projectes comunitaris perquè ofereixin més i millors oportunitats educatives per a tothom?  Per alimentar la reflexió hem comptat amb la ponència d'en Joan Cuevas, cap de projectes de la Fundació Jaume Bofill, sobre com millorar les iniciatives comunitàries i una taula rodona amb la participació de Jordi Plana, gerent Serveis Educatius de la Diputació. Sònia Fuertes, presidenta ECAS  http://www.acciosocial.org Raül Manzano, membre FMRP http://www.fmrp.es Miquel Paladella, director UpSocial http://www.upsocl.com dirigides a identificar i analitzar els reptes, polítiques i estratègies educatives que requereixen els projectes comunitaris per a transformar l'educació i contribuir a la igualtat d'oportunitats. 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar