Plataforma Zero Abandonament: Reptes i Solucions contra l’abandonament escolar

  • Data 07/03/2023

Suma’t a la Plataforma Zero Abandonament!

La Plataforma de reptes Zero Abandonament és una crida als municipis i a tota la comunitat educativa per reduir la xacra de l’abandonament escolar prematur. Un espai a on compartir propostes i aprenentatges sobre què funciona als nostres municipis contra l’abandonament i per explorar i activar, de manera col·lectiva, noves estratègies que el redueixin.

La Plataforma té l’objectiu de vehicular tot el coneixement i la força que tenim com a país, reunir a totes aquelles persones que treballen de valent contra l’abandonament escolar a Catalunya per aprendre i inspirar-nos conjuntament per trobar solucions al repte que tenim.

Catalunya ha reduït les xifres d’abandonament escolar prematur (16,9 %) en els darrers anys, però continuem sent un dels territoris europeus on més joves abandonen els estudis, tant amb relació a Espanya (13,3%) com a la mitjana europea (9,7%).

La pregunta és: fins quan?

Si no fem res per canviar la situació, en 10 anys la pèrdua de talent, la precarietat laboral i els baixos nivells d’ingressos marcaran els destins de centenars de milers de catalans i catalanes, perpetuant la desigualtat i la pobresa d’una part de la població.

Reduir l’abandonament ens interpel·la a tots i totes, i per tant requereix d’accions contundents i específiques des de molts àmbits. A Catalunya existeixen actuacions efectives per reduir l’abandonament liderades per agents compromesos que lluiten, a vegades sense recursos ni prou reconeixement, per no perdre cap jove.

Ara més que mai és imprescindible sumar esforços per assolir una missió de país: Zero Abandonament Escolar.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar