Rosalina Alcalde
"M’encoratja cada dia a continuar treballant en projectes de canvi i transformació educativa."

Rosalina Alcalde

Doctorada cum laude en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Polítiques Públiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra-John Hopkins University i dedicada a la docència i la recerca universitària en l’àmbit de les desigualtats educatives durant més de quinze anys. Ha treballat en diversos projectes de consultoria social i ha assessorat i dissenyat projectes socioeducatius orientats a la infància en risc.

"Si avui sóc el que sóc, com a persona compromesa amb les desigualtats socials i educatives, és perquè un dia vaig ser una abandonadora escolar prematura. Nascuda a Palma de Mallorca ja fa molts anys, membre d’un clan familiar on mai ningú havia tingut l’oportunitat d’estudiar més enllà de les ‘quatre regles’. Néta d’avis que sabien llegir, però no escriure; filla de pares que van anar a una escola on els feien seure a l’última fila només pel fet de ser els fills dels perdedors de la guerra, neboda de tiets i tietes treballadors nats; cosina dels seus fills i filles, que han sofert la sort de fracàs escolar que a mi m’esperava".

Haver escapat d’aquest determinisme social l’encoratja cada dia a continuar treballant en projectes de canvi i transformació educativa. Per tot això, entoma el repte de liderar l’estratègia contra l’abandonament escolar prematur a la Fundació, cercant solucions i respostes per lluitar contra aquesta xacra.

Actes

Ha format part dels actes següents

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar