Fundació Bofill

Escola Nova 21. Aliança per un sistema educatiu avançat

Completat

Escola Nova 21 ha estat una aliança de centres educatius i entitats per un sistema educatiu avançat que s’ha dut a terme entre 2016 i 2019, responent a l’Agenda 2030 de Nacions Unides i en concret a l’ODS 4, i a la crida de la UNESCO per la participació de tots els sectors en un procés inclusiu per possibilitar el canvi de paradigma educatiu. L’objectiu d’aquest canvi és que tot infant, independentment del seu context i condicions, pugui gaudir en qualsevol centre del Servei Educatiu de Catalunya d’experiències d’aprenentatge empoderadores i rellevants que li permetin desenvolupar el seu projecte de vida amb dignitat, sentit i benestar i contribuir als reptes col·lectius.

La finalitat d’Escola Nova 21 ha estat catalitzar la voluntat de canvi de paradigma educatiu en una acció de 3 anys que generés un moviment sense retorn per possibilitar una educació de qualitat per a tothom.

Escola Nova 21 ha promogut el canvi de paradigma educatiu des de tres línies d’actuació:

  1. Ha identificat escoles amb pràctiques educatives de referència, centrades en la formació integral de la persona, i ha treballat amb elles per generalitzar el canvi educatiu al conjunt del sistema: tant els 25 centres impulsors del programa, com d’altres de referència formativa que s’hi van anar sumant.
  2. Ha desenvolupat i testat amb una mostra representativa de 30 escoles i instituts un protocol de canvi intensiu, generalitzable al conjunt del sistema educatiu. Aquest protocol de canvi, que ha integrat accions de capacitació, acompanyament, formació en residència i recursos, ha partit de l’experiència dels centres impulsors, que han estat els referents per a l’aprenentatge de la resta de centres que han iniciat el seu procés de transformació amb l’acompanyament del programa Escola Nova 21.
  3. Ha promogut i orientat l’actualització educativa des d’un treball cooperatiu en xarxa vinculat a l’entorn local, amb mig miler de centres que voluntàriament es van sumar a la iniciativa i que es van articular en més de 60 xarxes locals a tot Catalunya.

L’avaluació del programa Escola Nova 21 es pot trobar aquí.

Video

No t’ho perdis

La Fundació Bofill i Unescocat demanen un pla a deu anys per actualitzar el sistema educatiu

Escola Nova 21: Una educació de qualitat per a tothom és possible! - Acte de cloenda

El somni d'una escola. Escola Nova 21

Eduard Vallory i Agnès Barba al Parlament - 04 d'abril de 2017 - Només compareixença

Acte inaugural del Simposi sobre Canvi Educatiu

Com fer possible el canvi educatiu

Els reptes de l’avaluació en el canvi educatiu

Conclusions i cloenda del del Simposi sobre Canvi Educatiu

Actes

Actes anteriors

Aliances

i col·laboradors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar