Famílies amb Veu: La implicació de mares i pares en la millora de l'escola

Completat

El projecte “Famílies amb veu” respon a la voluntat de conèixer i enfortir la participació de les famílies a l’escola a partir de la hipòtesi que el sector famílies com a stakeholder de l’educació està infra-representat i la seva acció en el sistema sovint resta a la perifèria. El projecte inclou diverses recerques a fi d’explorar la dimensió de la participació de les famílies a les AMPA i els consells escolars així com copsar les raons i percepcions de les famílies catalanes envers la participació.

A tal efecte s’ha realitzat:

  • Enquesta a 1.500 AMPA a Catalunya i 1.400 directors d’escola per disposar d’un retrat fiable i fidel de l’activitat de les AMPA, les seves relacions, la magnitud de la participació i la seva contribució a la qualitat i l’equitat educativa.
  • Enquesta a 1.500 famílies de Catalunya per copsar les dinàmiques i l’abast de la participació de les famílies a l’escola.
  • Procés participatiu a l’àrea metropolitana de Barcelona i a Lleida per implicar-hi pares i mares de les AMPA de centres públics i privats de Catalunya, així com directors de centre i tècnics locals d’educació.

L'objectiu final és generar coneixement útil per enfortir el moviment de pares i mares i dibuixar una agenda de temes de futur que permetin enfortir el sector en format de llibre blanc. Amb el Llibre Blanc es vol contribuir a vertebrar un discurs de sector, a partir d'un marc conceptual clarificador, d'uns reptes de futur i una proposta d'agenda de temes pels propers deu anys. El projecte compta amb el suport i col·laboració de les principals federacions d'AMPA de Catalunya.

Video

No t’ho perdis

La veu de les Federacions d'AMPA de Catalunya sobre la participació de les famílies en l'educació

Quin és el futur de les AMPA?

Poden ser les famílies palanca de canvi del sistema educatiu?

Invitació FÒRUM FAMÍLIES i EDUCACIÓ DE CATALUNYA

Famílies: Participar o decidir? Els consells escolars sota l'ombra de la LOMCE

Quins pares entren a l'escola i quins es queden a la porta?

Actes

Actes anteriors

Donen suportt

Aliances

i col·laboradors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar