Fundació Bofill

LECXIT: Lectura per a l’èxit educatiu

Obert

LECXIT és un dels programes més veterans de la Fundació Bofill, amb més de 10 anys de recorregut. El programa té per objectiu incrementar l'èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora dels infants que no tenen un hàbit lector consolidat i no disposen d'un acompanyament lector des del seu entorn proper.

Amb el programa LECXIT tenim un gran repte: garantir que tot l'alumnat finalitza l'etapa de primària amb un nivell de competència lectora que li asseguri el seu desenvolupament educatiu i social.

La clau de LECXIT està en treballar de manera lúdica i amena el gust per la lectura per a fer dels nens i nenes lectors orgullosos, segurs i preparats per a l'aprenentatge.

Com funciona?

+300 ESPAIS LECXIT | 150 MUNICIPIS
+2.000 PARELLES LECTORES (1 infant - 1 voluntari o voluntària) = 40.000 HORES DE VOLUNTARIAT

Per a fer-ho, comptem amb una xarxa de més de 300 espais LECXIT a 150 municipis on més de 2.000 persones voluntàries acompanyen setmanalment un infant per a fer de la lectura una experiència divertida i apassionant.

Des de LECXT també volem oferir eines i recursos a escoles, famílies i entitats per a promoure la lectura. Trobareu tot el material disponible en aquest enllaç.

Si vols ser voluntari o voluntària del programa, pots consultar el llistat d'espais LECXIT i inscriure't aquí.

Si ets una escola, entitat o administració que vol apostar per un projecte d’alt impacte i millorar l’èxit educatiu dels infants del teu municipi, pots crear un espai LECXIT! Informar-te’n aquí.

Durant el 2022-23, LECXIT va participar al projecte de Suport Educatiu. Acompanyament per Accelerar Oportunitats, impulsat per la Fundació Bofill, el 1r projecte d'avaluació d'impacte aplicat a l'àmbit educatiu a tota Espanya.

#LECXIT #VoluntariatLecxit

Donen suport:

Aliances:

Video

No t’ho perdis

Guanyem un estiu lector: Com garantim que tot infant tingui accés a oportunitats lectores a l'estiu

Lecxit: Les famílies, aliades de la lectura

Què és LECXIT? Lectura per a l'èxit educatiu

Formació LECXIT: La mentoria en el programa LECXIT amb Maribel de la Cerda

Formació LECXIT: La dinàmica de les sessions de lectura amb Marc Alabart

Formació LECXIT: Les activitats de lectura amb Anna Juan

Consell LECXIT 1: Com acompanyar la lectura dels fills i filles?

Consell LECXIT 2: Com ser un model lector?

Actes

Actes anteriors

Notícies

Estigues informat

Equip

Equip del projecte

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar