Fundació Bofill

Suport Educatiu

Acompanyament per accelerar oportunitats

Obert

“Suport educatiu. Acompanyament per Accelerar oportunitats” és un projecte d’avaluació d’impacte en tres grans àrees de l’aprenentatge: la comprensió lectora (programa LECXIT), les habilitats matemàtiques (programa MATH TUTORING) i les habilitats socioemocionals (programa PENTABILITIES). El projecte s’implementa aquest curs 2022-23 arribant a més d’11.500 alumnes en situació de vulnerabilitat.

Viure en condicions de vulnerabilitat compromet greument l’evolució acadèmica de l’alumnat. Els infants i joves de famílies de renda baixa tendeixen a presentar resultats acadèmics més baixos i són més propensos a abandonar prematurament els estudis.

L’èxit educatiu és un factor protector de l’exclusió social en infància i adolescència desafavorida. Els tres programes de Suport Educatiu són intervencions de màxim impacte, avalades per l’evidència, que reforcen la tasca dels i les docents.

La proposta de Suport Educatiu compta amb la implicació de més de 230 centres educatius a Catalunya, Andalusia, Ceuta i Melilla proporcionant models d’aplicació fàcils i d’impacte comprovat. Suport Educatiu permet multiplicar les oportunitats d’èxit educatiu, reduir la inequitat i incorporar-se a la política pública construint models efectius i replicables.

El projecte de Suport Educatiu compta amb un procés de recerca i avaluació que permetrà validar els resultats obtinguts i contribuir a fomentar polítiques públiques que se centrin en resultats evidenciats científicament.


Els tres programes que formen part de Suport Educatiu són:

  • LECXIT. Un programa de mentoria extraescolar individualitzada per a la millora de la comprensió lectora.
  • MATH TUTORING. Un programa de tutoria extraescolar d’enriquiment matemàtic en petits grups de 3 o 4 infants per tutor.
  • PENTABILITIES. Un programa per a fomentar les habilitats socioemocionals de l’alumnat d’ESO a l’aula. 

Consulta més informació, a www.suporteducatiu.org


Finançat per:

Video

No t’ho perdis

Què és Suport Educatiu?

Suport Educatiu explicat en 1 minut

Primera trobada dels centres educatius Suport Educatiu

Què ha motivat als centres educatius a participar en el projecte de Suport Educatiu?

Suport Educatiu, un projecte desenvolupat en el marc d’una avaluació i una línia de recerca

Què és LECXIT? Lectura per a l'èxit educatiu

Com és una sessió de MATH TUTORING?

Com es una formació de PENTABILITIES?

Actes

Actes anteriors

Notícies

Estigues informat

Coordinació

Coordinadors del projecte

Equip

Equip del projecte

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar