Busquem 500 voluntaris i voluntàries per al programa LECXIT. Suma-t'hi!

Notícies Notícies

A la Fundació Bofill tenim un gran repte: busquem 500 voluntaris i voluntàries per a impulsar el programa LECXIT.

T'apassiona la lectura i el tracte amb els infants? Tens una hora disponible a la setmana en horari de tarda?

No cal experiència prèvia, només compromís i ganes de ser part d'un canvi!

El programa LECXIT té per objectiu impulsar l'èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora dels infants de 4t, 5è i 6è de primària.

Tot i que l’escola ensenya bé a llegir, a Catalunya encara 1 de cada 7 infants no comprèn el que llegeix en finalitzar la primària. Des del projecte LECXIT volem contribuir a que tot l'alumnat adquireixi un nivell de competència lectora que asseguri el seu desenvolupament educatiu i social.

LECXIT són sessions individualitzades d'acompanyament lector entre un infant i una persona voluntària

Al gener de 2023, LECXIT inicia un nou repte: el programa s'implementarà a 50 nous centres educatius de Catalunya, que formen part d'un estudi d'impacte més ampli que permetrà mesurar l’eficàcia del LECXIT. Per aquest motiu, necessitem incorporar 500 noves persones voluntàries.

Vols ser tu una d’elles?

Municipis on pots fer el voluntariat: Badalona, Deltebre, Girona, Hostalric, Manlleu, Pineda, El Prat de Llobregat, Reus, Salou, Salt, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans, Castelldefels, L'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Montornès, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, La Selva del Camp i Terrassa.

Què implica?

· Disponibilitat d’1 hora a la setmana en horari de tarda per a realitzar l’acompanyament d’un infant de 4t, 5è o 6è de primària

· Compromís per a realitzar el voluntariat fins a finals del curs escolar (20 sessions de gener a juny, aproximadament)

· Hi haurà un equip professional que acompanyarà i assessorarà les persones voluntàries

· Totes les persones voluntàries rebran una formació prèvia a l’inici de l’activitat (amb certificat d’assistència)

· És necessari que la persona voluntària aporti el certificat negatiu de delictes de naturalesa sexual

· En finalitzar el voluntariat, la persona rebrà un certificat de funcions


Suma’t al voluntariat lector!


Inscriu-te a través d’aquest formulari si vols oferir el teu temps per a encomanar la teva passió per la lectura a un infant que et necessita.

La data límit és el 15/01/23 però anirem incorporant les persones voluntàries segons l’ordre d’inscripció a l’oferta. Et recomanem que no t’esperis fins al darrer moment si tens clar que vols contribuir a fomentar el gust per la lectura d’un infant.

En cas de dubtes o consultes, pots escriure’ns a voluntariat.lecxit@fbofill.cat.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar