Construint una nova visió d’escola

Durant l'últim trimestre del curs anterior, i continuant a l'estiu, prop de 500 centres educatius participants en les xarxes transformació educativa  d'Escola Nova 21 han treballat conjuntament per aprofundir en una comprensió compartida de l’horitzó comú a través de l’aprenentatge col·laboratiu . Docents i membres de l'equip directiu dels centres involucrats al programa es reuneixen dues vegades durant cada trimestre per treballar dinàmiques i materials destinats a fomentar la generació d'idees i recursos propis dels centre que donaran suport al procés de canvi dins de cada escola.

Durant els mesos d'octubre i novembre els centres educatius estan treballant per definir una nova visió del centre educatiu, alineat amb el marc d'escola avançada, però sobretot construït des de la seva realitat i context. Des d’aquesta nova visió, elaboraran també els plans estratègics i les metodologies que els permetran realitzar el procés de canvi, progressiu i incremental, que hagin establert. 

A les xarxes locals d’aprenentatge col·laboratiu s’engegaran dinàmiques i reflexions que facilitin l’orientació del procés de canvi de cada centre, s’analitzaran estudis de cas per comparar i contrastar els propòsits i les pràctiques educatives de la seva escola amb els d’altres centres que ja fa temps que treballen cap a l’horitzó de canvi, i es proposarà l’ús de la metodologia dels espirals d’indagació, que planteja un recorregut per fases de cada acció de transformació que abasta des de l’anàlisi de l’acció fins a la comprovació de resultats.

Si vols més informació i seguir l’actualitat del programa, visita el web Escola Nova 21, visita la pàgina de vídeos relacionats amb el programa http://www.escolanova21.cat/videos/ , subscriu-te al butlletí, i segueix-nos al Twitter: @escolanova21  #escolanova21  #transformacióeducativa

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar