Debat a Tarragona: Com millorar l'èxit educatiu de l'alumnat d'origen immigrat?

El proper dimarts 24 d'abril a les 18h la Fundació Jaume Bofill, la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i els MRP del Baix Penedès i del Garraf us conviden a un acte a Tarragona en què es debatrà sobre la gestió de la diversitat cultural en relació amb l'exclusió escolar. Malgrat els esforços dels darrers anys en l'acollida de l'alumnat nouvingut i l'atenció a la diversitat cultural, els resultats educatius de l'alumnat d'origen immigrat continuen essent majoritàriament dolents. És evident que aquesta realitat respon a molts factors, però quins d'aquests factors es poden combatre des dels centres educatius? La predisposició a aprendre té molt a veure amb aspectes emocionals i relacionals... els tenim prou en compte en els nostres centres? Sabem detectar les pràctiques educatives generadores d'exclusió dins els centres? Quin rol hi tenim els docents? Com és la relació que tenim amb l'alumnat d'origen immigrat?

Per encetar el debat, Pilar Ugidos, mestra i directora de l'Escola Miquel Bleach de Barcelona, presentarà el llibre Diversitat cultural i exclusió escolar. Dinàmiques educatives, relacions interpersonals i actituds del professorat, publicat dins la col·lecció Conciutadania Intercultural de la Fundació Jaume Bofill. En l'acte també hi intervindran Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill, Jordi Tous, degà de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili, Carme Blasi, assessora LIC, i Valero Anglès, tutor de l'aula d'acollida de l'Escola Pompeu Fabra de Reus. L'acte es farà a la sala d'actes de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la URV (Campus Sescelades, ctra. de Valls, s/n, Tarragona).

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar