Extensió del programa Magnet, una estratègia d’innovació educativa per afavorir l’èxit escolar

La Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB uneixen esforços per fer front a la reducció de la segregació escolar, amb la implicació dels municipis. 

La segregació escolar és un repte prioritari en molts països del món. Suposa un greu problema per l’equitat educativa. Per revertir les dinàmiques de segregació escolar cal acompanyar les mesures de planificació educativa (intervenció coordinada de diferents administracions en la planificació i el desenvolupament d’estratègies d’escolarització equilibrada) amb mesures per generar confiança i compromís entre els segments de famílies que no opten per la matriculació en aquests centres.

“MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu” és un programa que promou una  innovació profunda en els centres educatius com una estratègia per reduir la segregació escolar i garantir una oferta educativa de qualitat per a tot l’alumnat. El model té un llarg recorregut als EEUU com a estratègia d’innovació-desegregació

Cadascun dels centres educatius que participen en el programa fa una aliança amb una institució cultural o científica que els acompanya durant 3 anys en el desenvolupament del projecte d’innovació que transformarà el seu projecte educatiu amb un enfoc metodològic més globalitzat. Es tracta d’institucions de  referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, etc.), que tenen un compromís educatiu amb la societat i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.

A Catalunya s’ha fet un pilot durant cinc anys en 5 centres educatius, i ha demostrat que és una estratègia valuosa per canviar la percepció social del centre educatiu, atraure les famílies del seu entorn i augmentar la preinscripció escolar.

Aquest curs s’incorporen 9 centres i a l’abril s’obre la nova convocatòria per seleccionar 15 nous centres educatius per al curs 2018-2019. El programa creixerà fins a arribar a 45 centres educatius el 2020, amb una convocatòria anual de selecció.

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar