El programa Magnet creix amb noves aliances per a l'èxit educatiu

Aquest curs s'incorporen 9 projectes nous al programa "Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu", que acompanya els centres educatius en el desenvolupament d'un projecte innovador en aliança amb una institució d'excel·lència en un camp del coneixement.

Aquesta aliança ha de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa. 

Es tracta d'un programa que pretén afavorir una escolarització més equilibrada entre els centres educatius, apostant per vincular qualitat i innovació amb equitat educativa.

Les institucions que hi participen són institucions de referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, etc.) que tenen un compromís educatiu amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement. 

Després de l'experiència de la fase de pilotatge del programa, la Fundació Jaume Bofill, el Departament d'Ensenyament, l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB i la Diputació de Barcelona, enceten una nova etapa de creixement del programa,  incorporant aquests nous projectes:

Institut Nicolau Copèrnic (Terrassa) amb el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)

Institut del Ter (Manlleu) amb el Museu del Ter

Institut La Ribera (Montcada i Reixac) amb Institut de recerca de l'Aigua (*pendent de confirmació)

Escola Joaquim Blume (Sabadell) amb el Centre de Recerca Matemàtica

Escola Pau Casals (Rubí) amb la Filmoteca de Catalunya (i amb la col·laboració del Grup IREF)

Escola Montessori (Rubí) amb la Fundació CIM-UPC (*pendent de confirmació)

Escola Miralletes (Barcelona) amb el Cosmocaixa

Escola Àgora (Girona) amb el Museu del Cinema

Escola Tanit (Santa Coloma de Gramenet) amb l'Institut de Ciències del Mar. CSIC

Des de la coordinació del programa, volem agrair el compromís dels centres educatius i les institucions magnet amb la innovació i l'equitat educatives.

Podeu seguir l'actualitat del programa a través de Twitter: @aliancesmagnet

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar