Construïm l’Aliança EDUCACIÓ360 :: Gran acollida i complicitats diverses en la presentació de l’aliança

L’aforament del CCCB es va quedar petit per a acollir les 850 persones que van voler participar a la jornada Construïm l’Educació 360 que es va celebrar el passat dilluns 29 de gener de 2018.

La iniciativa té per objectiu que el model educatiu a Catalunya promogui i integri les oportunitats educatives extraescolars i comunitàries i en garanteixi l’equitat en el seu accés.

Aquest és el repte que  va reunir a les tres organitzacions impulsores de la proposta: La Diputació de Barcelona, la FMRPC i la Fundació Jaume Bofill.  Mercè Conesa i Rafael Homet, Presidenta i Diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Pilar Gargallo, Presidenta de la FMRPC, Ismael Palacín, Director de la Fundació Jaume Bofill i Carles Barba, Director de l’aliança Educació 360, van exposar aquesta voluntat davant dels mitjans de comunicació així com els objectius i les principals actuacions de la iniciativa.

En l’acte de presentació pública, les 37 institucions i xarxes d’entitats, sòcies de la iniciativa van escenificar el seu compromís de vinculació a l’aliança, tot aportant un símbol que representava la seva aportació.

La iniciativa ha tingut la virtut de congregar àmbits i sectors diversos que comparteixen a idea que una educació centrada amb l’infant i el jove, ha de transcendir el marc de l’aula, el currículum i el temps lectiu de l’escola i que s’ha d’ocupar també de les tardes, els caps de setmana i els períodes de vacances per què s’aprèn i s’educa a tot arreu.

Els promotors consideren que l’aprenentatge extraescolar ofereix una qualitat i quantitat creixent d’oportunitats educatives valuoses encara poc reconegudes i desconnectades.

Davant els escenaris de desigualtat i segregació que es produeixen en l’accés a les oportunitats educatives fora del sistema reglat, la iniciativa es proposa garantir la igualtat d’oportunitats, sense exclusions.

Els primers 34 socis de la iniciativa són ajuntaments i consells comarcals, xarxes d’escoles, associacions de Mestres i professionals, entitats de lleure educatiu, xarxes d’infància i del tercer sector social, consells esportius, escoles de música i grups de recerca de les universitats de Barcelona, de l’Autònoma, de Vic i de Girona.

L’aliança convoca a tots els actors del país que promouen oportunitats educatives a connectar l’educació i els aprenentatges que estan oferint des de diversos àmbits.

A la tarda, en el marc de la Jornada, es va presentar la crida “Comunitats que eduquen” dirigida a entitats i iniciatives comunitàries per promoure projectes educatius col·laboratius que es proposin generar noves oportunitats educatives, connectar aprenentatges i promoure l’equitat en el seu accés. S’ha obert en aquest sentit un termini fins al 18 d’abril de 2018 per a presentar projectes dels quals una selecció de 30 seran objecte de mentoratge i suport.

Aquesta proposta dona continuïtat al programa de pilotatges que la Diputació ha impulsat amb 10 ajuntaments i consells comarcals per tal de promoure realitats d’Educació 360 a molt municipis.

Més informació a la web del projecte.

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar