La comunicació, un element imprescindible per explicar el projecte Magnet

Els centres han de compartir el projecte educatiu que duen a terme, i explicar com l’alumnat aprèn les competències necessàries pel segle XXI, si volen que l’entorn més proper, el municipi i la comunitat educativa els coneguin i els valorin. A fi de millorar les estratègies de comunicació i aprofitar al màxim els canals de difusió dels centres, des del Programa Magnet organitzem un seminari pels responsables de comunicació dels centres.

Cal partir de la idea que allò que no es comunica no existeix, per això és important que els centres expliquin què fan i perquè ho fan, de quina manera treballen i quina visió tenen sobre l’aprenentatge i l’educació. Compartir el projecte d’innovació amb l’entorn els ajudarà a projectar una imatge de referent educatiu i a posar en valor la seva professionalitat davant la comunitat educativa.

En el marc del seminari de comunicació també vam fer èmfasi de la importància de que els centres educatius expliquin el criteri pedagògic que els mou i donin opinió sobre l’actualitat educativa a fi d’esdevenir un node de referència dins la xarxa educativa.

Al mateix temps és important fer èmfasi en l’aprofitament dels diversos canals de comunicació amb què compten els centres, i per això al llarg de la sessió es van plantejar alguns consells pràctics de com redactar, enfocar i organitzar la informació en cadascun dels canals i recursos. Saber què es vol comunicar i a qui va dirigida la comunicació és bàsic per decidir quin és el canal que cal utilitzar: pàgina web, xarxes socials digitals, vídeos, díptics, pancartes, etc.

Explicar el Projecte de centre és fonamental perquè l’entorn i la comunitat educativa el coneguin i tinguin una imatge diferent de l’actual. Serà bo que elaborin i posin en pràctica un pla de comunicació. Per fer-ho, poden consultar l’apartat sobre comunicació de la guia Aliances per a l’èxit educatiu: Orientacions per desenvolupar un projecte Magnet

Des de Magnet donem suport a l’estratègia de comunicació de tots els centres que participen del programa, fent difusió de la informació que generen a través del nostre web, el Twitter  i el butlletí digital. D’aquesta manera es fa més fàcil poder compartir el què passa al centre i a l’aula i poder explicar que són centres que aposten per la qualitat i la innovació fent aliança amb una institució de referència.

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar