300 docents participen a la jornada magnet

Com cada any, amb el final de curs arriba la Jornada d’intercanvi d'experiències Magnet, una trobada entre tots els centres que participen en el programa "Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu", que pretén ser un espai de formació, intercanvi i celebració de la feina feta. 

La jornada se celebra avui dimarts 26 de juny de 2018 a l’institut Nicolau Copèrnic de Terrassa, i aplegarà els més de 300 docents dels 16 centres que participen en el programa (7 de la fase de pilotatge i 9 que s'han incorporat aquest curs 2017-18).

En aquesta ocasió, s'ha organitzat un Edcamp, una metodologia que permet que cadascú pugui aportar algun element per debatre i compartir amb la resta de docents.

L'Edcamp Magnet ha permès generar un espai comú d’aprenentatge sobre els quatres eixos estratègics del programa. Un espai on, partint de l’experiència reflexionada, tothom ha tingut  coses a dir, a compartir, a posar a sobre de la taula respecte els quatre eixos estratègics Magnet:

  • Estratègies per tal d’incorporar el coneixement de la institució al dia a dia del centre des d’un enfocament globalitzat de l’aprenentatge.
  • Estratègies organitzatives de centre que afavoreixin una major coherència i intencionalitat al projecte de centre i per a que l’equip docent esdevingui una comunitat de pràctica reflexiva.
  • Estratègies per generar situacions d’aprenentatge que comportin indagació: Fer-pensar-comunicar.
  • Estratègies d’implicació de les famílies i de comunicació externa per donar a conèixer el projecte del centre al seu entorn i cercar aliances.

Des d'aquest enllaç  podeu accedir al document col·laboratiu que van elaborar els participants a l'Edcamp.  

A la segona part de la jornada, Aina Tarabini (professora del Departament de Sociologia de la UAB i membre dels grups de recerca GEPS (Grup de recerca en Globalització, Educació i Polítiques Socials) i GIPE (Grup Interdisciplinari de Polítiques Educatives) ha fet una xerrada sobre “Innovació per combatre la segregació escolar: els aprenentatges de l’experiència pilot Magnet”.

Us convidem a seguir el fil de la jornada a  través de #edcampMagnet #jornadaMagnet18

Per a més informació sobre el programa, us convidem a visitar el web https://magnet.cat/

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar