La Xarxa de Mentoria Edcamp agafa impuls!

Has sentit a parlar de la Xarxa de Mentoria Edcamp? Es tracta d’un grup de professionals de l’educació que acompanyen als equips impulsors d’Edcamps arreu del territori. Això vol dir que si voleu organitzar un Edcamp a Catalunya, les Illes Balears o el País Valencià, comptareu amb aquesta figura de suport. A més d’acompanyar-vos, la xarxa es va trobant uns quants cops a l’any per tal d’enfortir els seus aprenentatges i experteses i per seguir ampliant el moviment edcamp als diferents territoris.

La primera trobada de l’any 2019 va ser molt especial. En primer lloc, perquè vam poder conèixer l’Escola Marià Fortuny de Reus, que és l’escola de na Núria, la mentora de Tarragona. En segon lloc, perquè la xarxa compta amb noves incorporacions, on hi podreu trobar professionals provinents de diversos sectors socioeducatius: des de les diferents etapes d’educació formal, fins l’educació en el lleure o l’educació social. 

Aquesta riquesa que tenim a la xarxa és la riquesa dels edcamps: trobades on coneixereu a persones de diferents àmbits i comunitats, i on decidireu quins són els temes educatius sobre els que voleu aprendre. La barreja de perfils socioeducatius en un edcamp permet ampliar mirades i reflexions sobre l’educació dels infants i joves des d’una perspectiva integral: us imagineu un equip impulsor d’edcamps que sigui interdisciplinari? Us imagineu un espai d’aprenentatge on enriquir-vos de les experteses i coneixements d’altres sectors educatius? Us imagineu un edcamp on hi participin docents, famílies, alumnat, tercer sector...?

Aquest va ser el tema central la trobada, on vam reflexionar sobre el nostre paper a la xarxa i vam conèixer diferents eines per fer un procés d’identificació i connexió amb els agents educatius dels diferents territoris. Treballar sobre aquests dos eixos fa que la xarxa agafi cada cop més eines per acompanyar-vos en l’organització dels edcamps i fer que aquests siguin vertaders espais d’aprenentatge i de creació de xarxes professionals.

Si esteu en el procés d’organització d’un edcamp o si teniu ganes d’organitzar-ne un i voleu que un mentor o mentora us acompanyi i us doni suport per fer-lo el més inclusiu possible, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres. El moviment edcamp i la xarxa de mentoria us estem esperant! 

 

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar