La xarxa de mentoria, el cor de la comunitat Edcamp

El cor de la comunitat edcamp batega constant i amb força: així es demostrà a la primera trobada de la xarxa de mentoria edcamp d’aquest curs. Per tal que pugueu conèixer quina és la funció d’aquesta xarxa dins la comunitat edcamp, us en fem cinc cèntims: els mentors són els experts en metodologia edcamp que acompanyen als grups organitzadors d’edcamps arreu del territori. Per tal de seguir enfortint la xarxa i la metodologia edcamp, en aquesta trobada ens va acompanyar en Ricard Espelt, expert en xarxes cooperatives i en comunitats digitals.

Amb en Ricard Espelt, vam iniciar una sèrie de debats i reflexions al voltant de la comunitat edcamp, i sobre quins mecanismes ens poden ajudar a reforçar-la i enfortir-la. Alguns dels aprenentatges o conclusions als quals s’arribà foren:

  • Les xarxes més fortes són aquelles que posen el focus en els seus protagonistes: és a dir, tenim el repte de fer que els protagonistes de la comunitat edcamp (xarxa de mentoria, organitzadors i participants) tinguin una major visibilitat.
  • A més de visibilitzar la comunitat, des del projecte edcamp un dels reptes és el de investigar com podem crear espais digitals que ens permetin connectar-nos com a comunitat i seguir compartint aprenentatges més enllà dels edcamps.
  • Compartir aprenentatges també significa veure com podem construir una bona narrativa, per tal que tothom pugui ser partícip d’allò que està passant al projecte edcamp: els seus èxits i les seves transformacions (com s’aprèn en un edcamp? Com transferim aquest aprenentatge al dia a dia a l’aula, al centre educatiu o al nostre entorn? Etc.).
  • I, com a xarxa, podem veure quins són els mecanismes de participació i aprenentatge compartit que tenen altres xarxes cooperatives. Així com als edcamps aprenem entre iguals, també la xarxa edcamp pot aprendre d’altres xarxes!

A partir d’aquestes reflexions, a la segona part de la trobada, els mentors i les mentores treballaren de forma col·laborativa en un nou format edcamp basat en la cocreació de solucions en resposta a reptes educatius. Aquest nou model metodològic el podreu viure i experimentar a l’Edcamp Summit 2018. A més, els mentors i les mentores, juntament amb un equip organitzador d’edcamps, organitzarem una sèrie de tallers molt potents perquè us pugueu endur un bon grapat d’estratègies i recursos per als vostres edcamps, tant si sou organitzadors com participants.

Fes un cop d'ull a l'Edcamp Summit 2018 i inscriu-t’hi!

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar