Vols impulsar un Edcamp? Organitza un Edcamp amb 7 passos!

L’estiu és aquell moment de l’any on descansem, agafem forces i comencem a pensar què podem fer el curs vinent per transformar l’educació. El moviment edcamp està sempre en marxa, i per això et convidem a que en formis part i et converteixis en un súper edcamper. És molt fàcil! Aquí et mostrem els 7 passos a seguir:

1. Escull entre aquestes dues opcions:

a) No conec gaire el moviment edcamp: me’n podeu fer cinc cèntims?

Clar que sí! Explora i trasteja tota la informació de la pàgina web del projecte edcamp. Et recomanem que vegis el vídeo “Un edcamp pas a pas!” que trobaràs allà mateix, i que llegeixis i exploris... hi trobaràs un munt de recursos, vídeos i notícies interessants! Et recomanem, també, que participis en un edcamp, així podràs conèixer la metodologia de primera mà.

b) He assistit a un edcamp i/o he llegit amb atenció la informació de la pàgina web.

Molt bé, edcamper, ja pots passar al següent pas!

2. Forma un equip organitzador: us recomanem, si es el primer edcamp que organitzeu, formar un grup de 5 a 8 persones motivades i amb ganes de moviment edcamp!

3. (Re) llegir la guia!: és molt important que tot l’equip organitzador conegui la guia, que forma part del kit metodològic edcamp. Així podreu saber quines són les tasques i aspectes claus per organitzar el vostre edcamp.

4. Lloc, lloc! Dia, dia!: ja sabeu on el fareu? Podeu ubicar-lo a un centre educatiu, a un centre cívic... Teniu clar el dia? Normalment, els edcamps es fan els dissabtes al matí, o alguna tarda entre setmana. Però com és una metodologia flexible, podeu fer-ho al vostre gust!

5. Difoneu el vostre edcamp!: quan us doneu d'alta com a organitzadors, ja podreu crear el vostre propi microsite dins la pàgina web edcamp. És un procediment molt senzill perquè el gestor web amb el qual treballem està fet a propòsit per a que tothom s'hi pugui entendre. També us recomanem que obriu un perfil twitter per al vostre edcamp.

6. Voleu que us acompanyi un mentor o mentora?: una part essencial del moviment edcamp és la seva xarxa de mentors. Es tracta d’edcampers amb molta experiència edcampera, que us acompanyaran en el procés d’organitzar el vostre edcamp. Com tenir un mentor o mentora? És tan fàcil com posar-vos en contacte amb nosaltres, a la pàgina web, i demanar-nos-ho.

7. En marxa, equip organitzador!: si ja heu fet els sis passos anteriors, ara només us queda començar a moure les rodes del vostre edcamp, per tal que sigui una experiència d’aprenentatge, inspiració i creació de comunitat edcamp potent i vibrant!

Tens dubtes? Posa't en contacte amb nosaltres.

 

 

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar