L'acompanyament dels projectes magnet per part dels Ajuntaments

El passat 8 d'octubre de 2018,  la Diputació de Barcelona i la Fundació Jaume Bofill van convocar una sessió de treball amb els Ajuntaments que participen al programa Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu.

El diputat d'educació Rafael Homet va inaugurar la sessió, en la qual la sociòloga Aina Tarabini va presentar els resultats de l'avaluació de la prova pilot del programa Magnet, per tal de compartir els aprenentatges i aprofundir en aquells aspectes en els quals els Ajuntaments poden incidir.

L'informe d'avaluació del programa, que està en procés d'edició, posa de manifest que els centres educatius que van assolir els objectius del programa pel que fa a la millora de la percepció social i l'augment de demanda per part de les famílies, són aquells centres que van comptar amb més acompanyament per part de l'administració local.

És per això, que Aina Tarabini va fer èmfasi sobretot en aquelles mesures i estratègies que els Ajuntaments poden impulsar per afavorir un major impacte del programa Magnet en els centres que hi participen. Es va parlar de mesures vinculades amb: la provisió de l’oferta escolar i amb l'oferta extraescolar; l’escolarització i la planificació escolar; la qualitat de l’oferta educativa; la informació, sensibilització i acompanyament a les famílies; i la col·laboració dels centres amb l’entorn, el treball en xarxa i l'acompanyament a l'escolaritat...

Per bé que en alguns aspectes l'administració local no té competències, es va fer èmfasi en la necessitat de que els Ajuntaments siguin proactius en la recerca d'una estratègia compartida amb l'administració educativa, que permeti acompanyar l'esforç de l'equip educatiu del centre amb mesures que generin canvis en les dinàmiques d'escolarització. 

En aquesta sessió hi van participar els Ajuntaments de Sabadell, Terrassa, Rubí, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac, Mataró, Sant Vicenç dels Horts, Manresa i Tarragona.

En les properes sessions d'aquest grup de treball, es treballaran aspectes concrets relacionats amb l'acompanyament dels projectes magnet, per tal d'intercanviar experiències sobre escolarització equilibrada i compartir criteris i aprenentatges útils per a maximitzar els impactes del programa.

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar