Nova guia d’anàlisi longitudinal: PaD

T'interessa l'anàlisi longitudinal?  

Posem a disposició una guia d'anàlisi longitudinal en la que es poden trobar, presentats de manera pràctica i entenedora, les tècniques i els mètodes estadístics principals per a l'anàlisi longitudinal de dades. Es pretén apropar aquest tipus d'anàlisi a les persones que fan recerca en ciències socials, ja que altres disciplines com l'econometria ja hi treballen des de fa un temps. 

A la Guia d'anàlisi longitudinal hi trobareu una caracterització de les tècniques d'anàlisi longitudinal disponibles; una orientació sobre els problemes més comuns en aquest tipus d'anàlisi (especialment sobre els casos perduts, missing data) i una sèrie d'exemples detallats de les tècniques exposades, usant diferents programes d'anàlisi de dades.

Amb la guia s'ofereixen en obert (sense cap restricció d'accés) tots els materials necessaris per a seguir els exemples que s'hi exposen. Hi trobareu tant els arxius de dades com els comandaments, en el format del programa estadístic corresponent a cada cas, per si voleu reproduir els resultats de la guia. Podeu accedir a la Guia introductòria a l'anàlisi longitudinal de dades de panel i a tots els materials annexos, en aquest enllaç.

Els exemples que es presenten a la guia s'han fet amb les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya. Aquesta enquesta panel ha recollit 11 onades de dades de prop de 2.000 llars catalanes durant el període 2002-2012, esdevenint una font de dades de primer ordre per estudiar les condicions de vida de la societat catalana abans de la crisi i durant els primers anys d'aquesta. Alguns dels àmbits temàtics que recull són la posició econòmica de la llar i dels individus que la composen, l'educació (amb informació sobre la trajectòria educativa vital de més de 5.500 persones), el treball productiu, el treball domèstic i familiar i la creació i dissolució de llars, entre d'altres. Si voleu saber més sobre les característiques i els continguts del PaD, seguiu aquest enllaç.

Les bases de dades del PaD -en forma de matrius individuals o de llar, per a cada onada o longitudinals- s'ofereixen gratuïtament a tots els investigadors que estiguin interessats en la seva anàlisi, només amb la presentació d'un projecte de recerca. No deixeu de consultar aquesta pàgina per a més detalls sobre la cessió de dades.

 

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar