Orientacions per triar escola

La Fundació fa anys que alerta de la segregació escolar existent a Catalunya i en la necessitat d’implementar estratègies per afavorir una escolarització més equilibrada. També hem analitzat els dilemes i desigualtats entre les famílies a l’hora d’escollir centre educatiu. En definitiva hem abordat la segregació escolar des de diferents fronts: política de zonificació, enfortiment dels projectes dels centres més segregats, anàlisi de les estratègies d'elecció de centre per part de les famílies, sensibilització de la comunitat educativa en general...

En coherència amb aquesta trajectòria, ara publiquem un material de sensibilització a les famílies que estan en procés d’elecció de centre escolar, per tal que puguin fer una tria ben informada. Aquest material es diu “8 orientacions per triar escola” i té per objectiu ajudar a donar criteris i orientacions a les famílies per fer la tria de centre escolar per als seus fills. Aquest material pot ser molt útil per a les famílies durant el període de preinscripció, però ha d’anar acompanyat d’estratègies d’informació i de sensibilització de les famílies des de l’àmbit local per tal d’afavorir una escolarització equilibrada entre els diversos centres educatius del municipi.

La publicació d’aquest material s’ha fet coincidint amb el període de preinscripció 2015 i se n’han fet dues xerrades de presentació en zones en les quals s’estan desenvolupant projectes magnet.

 

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar