Nou projecte: Dades obertes per a la recerca en educació

Participa en l’enquesta dirigida a la comunitat investigadora sobre bases de dades de l’àmbit educatiu: quines es fan servir, en quines condicions i quin potencial tenen per a la recerca educativa.

Ets investigador en educació? Ajuda'ns! 

 

Participa en l'enquesta dirigida a la comunitat investigadora sobre bases de dades de l'àmbit educatiu: quines es fan servir, en quines condicions i quin potencial tenen per a la recerca educativa.

La recerca en educació és la manera d'analitzar la realitat educativa del país d'una manera rigorosa. És el pas previ necessari per poder avaluar les mesures que s'implementen, proposar-ne millores i imaginar com volem l'educació de demà. 

I la matèria primera principal de la recerca són les bases de dades. Si els investigadors i investigadores no tenen accés a la gran quantitat de dades que ja es generen, o no saben com fer-ho per accedir-hi, la recerca queda molt limitada quan no és pràcticament impossible. 

Amb aquestes premisses, la Fundació Jaume Bofill ha engegat el projecte Dades obertes per a la recerca en educació. Les preguntes que ens fem en aquest projecte tenen a veure amb: Quines dades necessitem per fer recerca en educació? Quines d'aquestes ja són accessibles? Quines haurien d'estar a l'abast de la comunitat investigadora? Quines preguntes podríem respondre si en tinguéssim accés? Sota quines condicions? Quines cauteles hem de tenir en l'ús de les dades? Quins perills es poden amagar darrera l'obertura d'algunes dades? En definitiva, quines són les oportunitats i les amenaces de les dades obertes sobre educació?

Com a part d'aquest projecte, hem llançat l'enquesta a la qual et convidem a participar si fas recerca en educació. Les dades que recollim permetran generar un llistat de bases de dades, amb informació sobre el seu contingut, l'organisme que n'és el responsable i els criteris per accedir-hi. Aquesta informació l'oferirem en obert a tota la comunitat investigadora. Creiem que serà una bona eina per imaginar i planificar futures recerques. Només necessitem que el màxim d'investigadors i investigadores la responguin. Fes-ho, si us plau, en aquest enllaç, només seran uns minuts!

 A l'enquesta, et preguntarem sobre:

- Quines bases de dades has fet servir.

- Què has hagut de fer per aconseguir-les.

- A quines bases de dades t'interessaria tenir accés per fer recerca.

- Quina opinió tens sobre l'accés obert a les dades.

I si coneixes algú que creus que també l'ha de respondre, no dubtis a enviar-li aquesta notícia. 

Per més informació, consulta la web del projecte: Dades Obertes per a la recerca en educació

 

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar