Vídeo-resum de l'Aula: Com podem maximitzar les oportunitats socials a través de l'educació superior i permanent?

A punt el vídeo resum de l'#aulabofill (11 minuts) en què es va presentar l'estudi Crisi, trajectòries socials i educació, dels autors Xavier Martínez Celorrio i Antoni Marín Saldo, fet a partir de les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya. Recull els resultats principals de l'estudi i les reflexions que Carlos Obeso (professor d'ESADE) i Roser Bertran (secretària general de XARXA FP) van fer al respecte. 

 

Demostrat el fet que el nivell educatiu és clau per la nostra trajectòria de mobilitat social, a l'Aula ens vam preguntar sobre com podem afiançar les opcions educatives que ofereixen millors oportunitats. Si bé la crisi genera molta frustració als que treballen per sota del seu nivell formatiu (subocupació de molts joves amb estudis terciaris), l'aposta per nivells terciaris de formació (FP Superior o estudis universitaris) és del tot necessària en un mercat de treball canviant. Ja no valen les velles fórmules per trobar feina, cal resituar-se en un mercat de treball en constant evolució i cal apostar de forma valenta i definitiva, des de l'àmbit públic (administració), privat (empreses) i individual, per la formació permanent. En el marc d'aquesta aposta, les escoles d'adults s'han de reconvertir en escoles de segona oportunitat que garanteixin l'elevació dels nivells formatius dels menys instruïts.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar