La biblioteca escolar és urgent | Però quina biblioteca volem?

  • Data 02/07/2024

Els mals resultats en competència lectora i la disminució de l'hàbit lector ens fan cridar que ara, més que mai, la biblioteca escolar és urgent. En els darrers temps, a Catalunya, s'estan alçant més veus reivindicant la recuperació de la biblioteca escolar com a epicentre del coneixement i pilar fonamental per l'aprenentatge lector i literari. Les seves possibilitats van molt més enllà. En termes tecnològics, les biblioteques escolars haurien de ser, també, entorns de cultura digital: espais avançats dins dels centres educatius on el professorat trobi suport en l'ús de noves tecnologies i la gestió de la informació. Així mateix, somiem amb biblioteques on l'alumnat pugui utilitzar aquests espais per explorar, investigar i crear coneixements útils per a la seva vida contemporània.

Calen projectes valents i transformadors on les biblioteques escolars esdevinguin espais que faciliten recursos d'informació, on poder gaudir de la lectura, promoure els drets culturals i aprendre coses noves, reforçant els processos d'aprenentatge. I, el primer pas per aconseguir-ho, és reflexionar sobre la finalitat i la missió que complirà la recuperació de la biblioteca escolar al centre. En aquest exploratori farem valdre la importància de contextualitzar la Biblioteca Escolar en cada centre educatiu i en la comunitat que el nodreix.


PROGRAMA DE L'ACTE

11:45 - 13:00 - *Diàleg: La biblioteca escolar és urgent. Però quina biblioteca volem? La importància de contextualitzar la biblioteca escolar en cada centre educatiu.

Amb:

  • Ponent 1 - Monica Baró, professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, especialitzada en biblioteques escolars.
  • Ponent 2 - Cristina Novoa, va ser esponsable de l'Assessoria de Biblioteques Escolars a la Consejería de Educación de la Xunta de Galícia.

Moderat per:

  • Coral Regí - Educadora i assessora en transformació educativa.

*LA REPRODUCCIÓ EN LÍNIA SERÀ NOMÉS PER L'ESPAI DE DIÀLEG (els tallers no seran retransmesos)

T’animem a difondre’ls, compartir les teves reflexions o simplement dir la teva a les xarxes amb l’etiqueta #EquitatDigital

I, si ets un docent que ja està impulsant oportunitats educatives mitjançant la transformació de la biblioteca escolar del teu centre, et volem conèixer!

#NextGenerationEU #ngeucat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar