Esquiva fakes, busca fets: suma’t a l’experiència educativa Desfake!

  • Data 30/04/2024

Tenim un gran repte! Fomentar una cultura democràtica que incentivi la construcció de coneixement des dels fets amb l'objectiu d'afrontar els desafiaments del segle XXI: des de l'emergència climàtica, fins a la polarització, el masclisme o el racisme.

En aquest context, és essencial promoure als instituts aprenentatges transversals sobre la qualitat de la informació i motivar el desenvolupament de les capacitats basades en AMI.

Amb aquesta finalitat i en el marc de la subvenció per a l'Impuls Digital del Departament d'Educació, neix Centres Desfake.

El pilot conclou amb la participació de 10 centres educatius que han integrat la cultura d’AMI a la seva estratègia digital i han incorporat a la seva programació recursos didàctics per fomentar el pensament crític i la ciutadania digital responsable entre el seu alumnat.

Però no ens volem quedar aquí. Volem que aquesta iniciativa sigui una realitat a tota Catalunya. A la jornada "Esquiva fakes, busca fets" coneixem les experiències pioneres i compartim una guia per transformar el vostre institut en un centre que promou oportunitats educatives basades en un entorn de confiança mediàtica.

PROGRAMA

9.15h - 9.30h Benvingudes al Hub Social! Inscripció, cafè de benvinguda i xarxa.

9.30h - 9.45h Obertura de l’acte, a càrrec d'Àlex Hinojo, patró de la Fundació Bofill i impulsor de Viquipèdia CAT.

9.45h - 10.45h Com generar espais confiança mediàtica a les aules? Aprenentatges del projecte Centres Desfake.

Presentació guia d'aprenentatges del projecte Centres Desfake*: “Esquiva fakes, busca fets: l’educació a l’era de la desinformació”.

Taula rodona:

-Lorenzo Marini, Cofundador i cap de estratègia i impacte de Verificat

-Joan Cuevas, director general d'innovació, investigació i cultura digital en el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya

-Pilar Martín, cap d’estudis de Secundària de l’Institut Escola Rec Comtal

-Iolanda Parra Garcia, Periodista, antropòloga i professora de secundària Centres Desfake

-Moderat per Cristina Figueras, responsable de Verificat Escola

*Presentació dels aprenentatges: resultats de l'avaluació del pilot Centres Desfake realitzada per Escuela 21.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar