Poden les evidències ajudar-nos a dissenyar millors programes d'estiu?

  • Data 08/04/2016

Poden les evidències ajudar-nos a dissenyar millors programes d’estiu? Miquel Àngel Alegre, analista d’Ivàlua i coresponsable de la publicació ‘Què funciona en educació?’, ens planteja en aquest vídeo:

 - Quins són els reptes que plantegen les vacances d’estiu pel ritme d’aprenentatge d’infants i adolescents?

- Quines preguntes ens pot resoldre la revisió d’evidències sobre els programes d’estiu?

Des del projecte ‘Què funciona en educació?’, impulsat entre la Fundació Jaume Bofill i Ivàlua, ens preguntem com millorar l’efectivitat de les activitats realitzades fora de l’escola, i  en concret durant els programes d’estiu i al llarg de les activitats extraescolars i complementàries.

Durant les etapes de l’ensenyament obligatori, l’alumnat català té al voltant de vuitanta cinc dies de vacances a l’estiu. Aquesta circumstància situa Catalunya dins els països de l’OCDE amb menys dies lectius durant el curs escolar i amb una major concentració dels dies festius durant el període estival. Les vacances d’estiu deturen el ritme d’aprenentatge d’infants i adolescents, i en molts casos el fan retrocedir. Aquesta pèrdua d’aprenentatges afecta especialment als grups socials més vulnerables.

Miquel Àngel Alegre ens presenta com el projecte ‘Què funciona en Educació?’ pot aportar evidències per a la millora dels programes d’estiu i, per tant, dels aprenentatges i resultats educatius dels infants i adolescents. 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar