Repte IV: Personalització de l'aprenentatge

  • Data 20/06/2018

Moises Esteban, Director Institut de Recerca Educativa i professor d'Educació i Psicologia (UdG), a la cinquena sessió de capacitació de la crida Comunitats que Eduquen  va centrar la seva presentació en el procés de personalització de l’aprenentatge. En una societat on àmbits com la medicina, el màrqueting o internet están personalitzats en Moises Esteban, qui ens aporta eines i recursos per a personalitzar l’educació.

La recerca, tant nacional com internacional, ens diu que l’aprenentatge profund, més significatiu i persistent en el temps, és aquell que parteix i connecta el contingut/competència amb les necessitats, interessos i passions de l’aprenent.  

Vam poder contrastar tan experiències internacionals com “Connected learning” impulsada per la MacArthur Foundation als Estats Units d’Amèrica) o nacionals com  les desenvolupades per l'Associació Educativa Integral del Raval , la Fundació SER.GI , o en diferents Instituts com el SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada , Cal Gravat de Manresa  o l’Institut Quatre Cantons del Poblenou .

La mateixa Fundació Bofill en el marc dels programa educació demà ha incorporart la personaltizació de l’aprenentatge com a tendència  i com a repte en l’Aliança Educació360.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar