Seminari web: Resiliència, caràcter, perseverança i competències socioemocionals

  • Data 15/09/2016

En aquest seminari en línia (webinar) ens interroguem sobre com pot  l’escola contribuir al desenvolupament de les competències socioemocionals, unes competències que semblen correlacionar amb trajectòries educatives i vitals d’èxit. Per això, ens preguntem: 

  • Què ens cal saber sobre les competències socioemocionals a l’escola? 
  • Quines estratègies serveixen per a treballar les competències socioemocionals als centres educatius? Quines són especialment útils per a l’alumnat amb dificultats socials? 
  • Com pot avaluar-se l’adquisició d’aquestes competències? Com saber si s’han adquirit?
  • La resiliència pot ser un recurs estratègic contra l'abandonament escolar? Com fer-la servir com una eina clau per a millorar l'aprenentatge de l’alumnat especialment en risc d’exclusió? 
  • Quines estratègies poden desenvolupar els centres educatius per acollir, acompanyar i enfortir els nois i noies afectats per traumes importants (emigració, guerra, un accident, pèrdua d’un ser estimat, maltracte, assetjament escolar...)?

La Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya us conviden a aquest webinar conduït i moderat per Ismael Peña-López , que comptarà amb la participació dels experts següents:

Anna Forés Miravalles, experta en resiliència i neurodidàctica. Doctora en Filosofia i Ciències de la Educació i Llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona.

Rafael Bisquerra Alzina, catedràtic d'Orientació Psicopedagògica a la Universitat de Barcelona (UB) i director de diferents màsters i llibres en Educació Emocional.

Jordi Grané, autor del llibre La resiliencia. Crecer desde la adversidad i Cap de Gabinet de la regidoria de Familia, Infància, Usos del Temps i Discapacitats en l’Ajuntament de Barcelona.

Coral Regí, directora de l’Escola Virolai de Barcelona, un centre educatiu que va introduir la resiliència a l'aula.

El seminari web té prevista una durada aproximada de 60 minuts. Tindrà lloc en obert i online a www.debats.cat. L'accés al mateix serà gratuït i també podràs participar-hi via Twitter amb el hashtag #debatseducacio

Us hi esperem!

Quan? 15/09/2016 de 18 h a 19 h (GMT 1).

On? Allà on tinguis un dispositiu connectat a Internet. 

Acte en línia gratuït i obert a tothom.   

Inscriu-t'hi i no t’ho deixis perdre! 

Ponents

Equip implicat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar